West Rim

Geplande bals:
Momenteel zijn er geen optredens gepland

Bals in het verleden:

West Rim
Muzikanten Amelken De Brant : Toetsen, Stem
Reinoud De Brant : Gitaar
Aendrik De Brant : Stem
Ellen De Beleyr : Andere, diatonische accordeon
Kwinten Van Kersavond : Drum
Website http://vi.be/westrim
Beschrijving West Rim is niet enkel de naam van een folkformatie, het is ook de naam van één van mooiste plaatsen op onze aardbol. Want dat is wat de groep probeert te doen: weg van stoffige studio's of kille kamers. Muziek hoort bij de locatie: daar waar een ontmoeting is, tussen mens, natuur of cultuur.

In hun muziek nemen deze muzikale broers en zussen je mee op hun reis doorheen hun zekerheden en onzekerheden, doorheen liefde en ontgoocheling. Een zoektocht naar zowel nieuwe als traditionele geluiden, naar eenvoud of naar harmonie.

De harmonie van de stemmen, zangeres Amelken bijgestaan door haar broers, is in de eerste plaats kenmerkend voor de groep. Verder gaan de muzikanten op zoek naar echtheid. Echtheid in melodieën, klanken en instrumenten. Traditionele doedelzak en diatonische accordeon vormen een geheel met frisse ritmes en veelklanken.

West Rim vereenzelvigt zich met het geluid dat het resultaat is van al die avonturen, ervaringen en ontmoetingen uit hun jonge leven. Dat geluid staat niet vast maar groeit. Ieder optreden brengt een nieuwe klank, ieder nummer opent een perspectief, net als iedere stap die de pelgrim zet onderweg naar zijn einddoel.