Ba.fnu

Geplande bals:
Momenteel zijn er geen optredens gepland

Ba.fnu
Muzikanten Mikuláš Bryan : Cittern, kobza, stem
Šimon Vojtík : Percussie, keyboard, elektronica, stem
Daniel Kahuda : Draailier, stem
Website https://www.facebook.com/bafnu
Beschrijving Ba.fnu begon in 2009 als eerst Tsjechische bal folk groep die de traditionele dansritmes combineerde met samples, loops en andere moderne invloeden. Momenteel spelen ze heel verschillende folkbal dansen, zoals scottishen, mazurka's, tovercirkels, bourrées, Bretoense dansen en veel meer. In 2014 voegde ba.fnu enkele traditionele en halfvergeten instrumenten toe aan hun initiële setup en namen ze hun eerste CD op. In 2015 begon de band samen te werken met een beroemde Bretoense zanger Yann-Fañch Kemener wat hen een nieuwe CD opleverde in 2016.

Ba.fnu speelde ook al op Boombalfestival, Gennetines, Andanças, Damada en veel meer.

Ba.fnu treed op met een variabele bezetting: trio met cittern, draailier, percussie en samples als de essentie van hun geluid, en gasten brengen meer smaak met viool, fluiten, harp, kantele en extra zang.

ba.fnu staat voor bal folk nuevo, de nieuwe benadering van bal folk. Als muzikanten werden ze geïnspireerd door de revoluties van tango nuevo en electroswing: ze brengen beats, samples en elektronica naar de traditionele dansmuziek. Als dansers introduceren ze principes en aspecten van andere sociale dansen en hedendaagse dans om een ??frisse, levendige vorm te creëren die toegankelijk is voor het hedendaagse publiek. Op beide niveaus willen ze een brug slaan tussen traditie en moderniteit, met een diep respect voor het traditionele materiaal.

Mikuláš Bryan: cittern, kobza, stem. / Daniel Kahuda: draailier, stem. / Šimon Vojtík: percussie, keyboard, elektronica, stem.bal folk nuevo. tramiditional dance music. fest-noz and balk folk tunes, rythms & compositions with a czech twist.