Overzicht

Boombalfestival Lovendegem 27/08/2016
Programma
Initiatie14:00
Ba.fnu14:00
Parasol15:00
Toc Toc Toc16:00
Novar17:00
Trio Loubelya18:00
Bodros Badeau19:00
Arasta Bazar20:00
Naragonia21:00
Mister Klof22:00
Beat Bouet Trio00:00
Les Bottines Artistiques02:00
http://www.boombalfestival.be
Locatie Folk organisatie
Boterhoek
Boombal
Boterhoek 8
9920 Lovendegem
http://www.boombal.be
info@boombal.be
De groepen
Ba.fnuMikuláš Bryan: Cittern, kobza, stem
Šimon Vojtík: Percussie, keyboard, elektronica, stem
Daniel Kahuda: Draailier, stem
Websitehttps://www.facebook.com/bafnu
BeschrijvingBa.fnu begon in 2009 als eerst Tsjechische bal folk groep die de traditionele dansritmes combineerde met samples, loops en andere moderne invloeden. Momenteel spelen ze heel verschillende folkbal dansen, zoals scottishen, mazurka's, tovercirkels, bourrées, Bretoense dansen en veel meer. In 2014 voegde ba.fnu enkele traditionele en halfvergeten instrumenten toe aan hun initiële setup en namen ze hun eerste CD op. In 2015 begon de band samen te werken met een beroemde Bretoense zanger Yann-Fañch Kemener wat hen een nieuwe CD opleverde in 2016.

Ba.fnu speelde ook al op Boombalfestival, Gennetines, Andanças, Damada en veel meer.

Ba.fnu treed op met een variabele bezetting: trio met cittern, draailier, percussie en samples als de essentie van hun geluid, en gasten brengen meer smaak met viool, fluiten, harp, kantele en extra zang.

ba.fnu staat voor bal folk nuevo, de nieuwe benadering van bal folk. Als muzikanten werden ze geïnspireerd door de revoluties van tango nuevo en electroswing: ze brengen beats, samples en elektronica naar de traditionele dansmuziek. Als dansers introduceren ze principes en aspecten van andere sociale dansen en hedendaagse dans om een ??frisse, levendige vorm te creëren die toegankelijk is voor het hedendaagse publiek. Op beide niveaus willen ze een brug slaan tussen traditie en moderniteit, met een diep respect voor het traditionele materiaal.

Mikuláš Bryan: cittern, kobza, stem. / Daniel Kahuda: draailier, stem. / Šimon Vojtík: percussie, keyboard, elektronica, stem.bal folk nuevo. tramiditional dance music. fest-noz and balk folk tunes, rythms & compositions with a czech twist.
Parasol
Websitehttp://www.parasolgodongrimault.fr
BeschrijvingDe muziek van Parasol gaat niet enkel door je oren en je buik, gans je lichaam komt in beweging door dit geluid dat al een tiental jaren de folkdansvloeren boeit en boent. De composities die Gerard Godon uit zijn accordeon pompt zweven tussen romantiek en swing, tussen sensualiteit en groove. Oorspronkelijk verrijkte Eric Thézé dit repertoire met zijn swingende basklarinet. Later vulde Catherine Grimault zijn plaats met haar helder vioolspel in subtiele arrangementen.
Gerard Godon heeft niet alleen de folkmuziek van de 21ste eeuw al stevig beïnvloed, ook zijn mazurkastijl en zijn schottisch impaire , ontworpen vanuit zijn meesterschap in de traditie, zijn niet weg te denken uit de het moderne folkbal. Parasol zorgt op 31 december voor een feestelijke en kleurrijke oudejaarsavond.
Toc Toc Toc
Websitehttps://www.facebook.com/pages/Toctoctoc/367899150294
BeschrijvingTrois musiciens, cinq instruments, trois régions.

Création d’un pont entre ces trois cultures, entre ces trois
façons d’appréhender la musique de danse.
Construction d’un univers trans-régional et profondément humain.
Novar
Websitehttps://www.facebook.com/novarfolk
BeschrijvingVier van de beste muzikanten uit Europa zetten zich samen voor dit geweldige project: Jeroen Geerinck (oa Snaarmaarwaar), Aurélien Claranbaux (oa Zef), Thierry Nouat (oa Les Booz’s Brothers) en Toon Van Mierlo (oa Naragonia). Om duimen en vingers van af te likken!
Trio Loubelya
Websitehttp://www.noomiz.com/loubelya
BeschrijvingHet Franse trio Loubelya komt door de grote poort binnen met hun debuut-album Sogni D’Oro, waarin de ingrediënten voor zowel een intimistisch als een energiek bal verwerkt zijn. Dat resulteert in een harmonieuze cocktail van originele composities met een emotionele toets, een vleugje humor en guitig samenspel. Daarvoor zorgen de subtiele tonen van het accordeon, het bedwelmende timbre van de trompet, de uitzinnige klarinet en de betoverende diepgang van de contrabas.
Bodros Badeau
Youen Bodros: Diatonische accordeon
François Badeau: Accordéon
Websitehttps://www.facebook.com/BodrosBadeau
BeschrijvingDe beste accordeonisten uit Bretagne verenigd in één groep. Je kan hen kennen van de groepen Le Bour – Bodros en Esquisse die in het verleden reeds hun doortocht op Boombalfestival maakten. Met deze muzikanten weet je dat de tent op geheel eigen Bretoense wijze zal ontploffen!
Arasta Bazar
Websitehttp://arastabazar1.wixsite.com/arastabazar1
BeschrijvingMet Antoine Bernaus op de gitaar, de dombra (een lange nek luit uit Kazakhstan) en de saz (Turks snaarinstrument) brengen ze een bal met de gekende Europese dansen gekruid met Turkse en Oosterse invloeden…
Naragonia
Websitehttp://www.naragonia.com
BeschrijvingNaragonia brengt eigenzinnige balfolkmuziek met een verfijnde stevige energie.
Niet alleen de danser, ook de luisteraar kan volop genieten .

Naragonia ontstond spontaan in de zomer van 2003, op het Andanças Festival in Portugal.
Al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld en krijgt met twee
(door pers zeer warm onthaalde) cd's, respect in binnen- en buitenland.

Naragonia speelt sinds 2003 intensief in België, Nederland, Frankrijk en Portugal.
Ook in Ierland, Groot-Brittanië, Duitsland, Spanje, Italië speelde Naragonia reeds verschillende keren.
Het repertoire van Naragonia bestaat uit melodieën van eigen makelij.
Mister Klof
Julien Cartonnet: Cornemuse du Centre, banjo
Sylvain Quéré: Gitaar
Tiennet Simonnin: Chromatische accordeon
Sylvain Vuidart: Dwarsfluit
Websitehttp://www.myspace.com/misterklof
BeschrijvingDanseurs, danseuses, affûtez vos chaussures de bal : voici Mister Klof. Sylvain Vuidart (Kitus), Tiennet Simonnin (Duo TTC), Julien Cartonnet et Sylvain Quéré (ex-Re-fût de Chêne) proposent un bal folk haut en couleurs, à la croisée de leurs influences personnelles (musique irlandaise, auvergnate, bretonne, jazz...). Avec un répertoire alliant compositions et mélodies traditionnelles, ce quartet n'a qu’une ambition : voir les danseurs épuisés mais heureux à la fin du bal !
Beat Bouet Trio
Websitehttp://beatbouettrio.wix.com/beatbouettrio
BeschrijvingFolkbal / Fest noz (Frankrijk) - Zaterdag 22u - TENT1
Muzikanten :
Faya Gur (zang)
T Burt / Tristant L’Berton (beat box)
Vanao / Ivan R (diatonische accordeon)
Les Bottines Artistiques
Websitehttp://www.facebook.com/GPLBA
BeschrijvingLes Bottines Artistiques is een duo bestaande uit Pavel Souvandjiev (viool) en Guus Herremans (Chromatisch bisonore accordeon). Beide hebben ze een klassieke scholing achter de rug, Pavel aan het Lemmens (Leuven) en Guus aan het Heilig Graf (Turnhout). Ze spelen deze avond een spetterend bal voor u! Ook zorgen zij deze avond voor een verrassing!