Overzicht

Boombalfestival Lovendegem 26/08/2016
Programma
Initiatie14:30
Nubia15:00
Duo Abela Vidal16:00
Duo De Schepper - Sanczuk17:00
Trio Loubelya18:00
Duo Brotto-Lopez19:00
Ba.fnu20:00
Toc Toc Toc21:30
Triple-x23:00
Fao Fao01:00
Trio Dhoore02:00
http://www.boombalfestival.be
Locatie Folk organisatie
Boterhoek
Boombal
Boterhoek 8
9920 Lovendegem
http://www.boombal.be
info@boombal.be
De groepen
Nubia
Kris van ’t Klooster: Mandoline
Tim Hofmeester: Dadgad gitaar
Websitehttps://www.facebook.com/nubiafolk
BeschrijvingSteeds meer en meer Nederlanders vinden de weg naar de vele balfolkfeesten in hun land. Het resultaat merk je meteen ook op het podium. We zijn dan ook bijzonder blij de twee fijnbesnaarde snaarmuzikanten van Nubia te mogen verwelkomen!

Dansen en plezier, muziek en gezelligheid, dromen en wolken, dat is waar Nubia voor staat. Nubia maakt muziek om op te dansen, of om bij weg te dromen terwijl je luistert. Het duo bestaat uit Kris van ’t Klooster op mandoline en Tim Hofmeester op DADGAD gitaar. De nummers zijn ingetogen dynamisch, speels mysterieus en her en der verschijnt een gedicht tussen het snarenspel.
Duo Abela Vidal
Robin Abela: Viool, zang
Mickaël Vidal: Clarinet, diatonische accordeon, zang
Websitehttp://www.boombalfestival.be
BeschrijvingTwee jonge knapen die elkaar leerden kennen bij het voetballen en de liefde voor muziek uit hun streek gemeen hebben. Sinds de geboorte van hun eerste cd worden ze onomwonden de toekomst van de Occitaanse muziek genoemd. Liefhebbers van de betere dansmuziek van de kanten van Brotto/Lopez smeren hun kuiten best goed in!
Duo De Schepper - SanczukFlorian De Schepper: Elektrische en akoestische gitaar
Anouk Sanczuk: Viool
Trio Loubelya
Websitehttp://www.noomiz.com/loubelya
BeschrijvingHet Franse trio Loubelya komt door de grote poort binnen met hun debuut-album Sogni D’Oro, waarin de ingrediënten voor zowel een intimistisch als een energiek bal verwerkt zijn. Dat resulteert in een harmonieuze cocktail van originele composities met een emotionele toets, een vleugje humor en guitig samenspel. Daarvoor zorgen de subtiele tonen van het accordeon, het bedwelmende timbre van de trompet, de uitzinnige klarinet en de betoverende diepgang van de contrabas.
Duo Brotto-Lopez
Websitehttp://www.myspace.com/duobrottolopez
BeschrijvingVoilà les 2 comparses de nouveau réunis pour le meilleur et pour le rire.
Brotto et Lopez, Guillaume et Cyrille reviennent avec leur répertoire qui a déjà fait danser dans de nombreux bals et festivals enrichi de quelques surprises…
Une énergie communicative, un groove inépuisable, au service d’un bal populaire et festif. Leur style unique est aujourd’hui reconnu de tous, danseurs qualifiés ou novices en tous genres.
En plaça per la ronda…Et que ça groove!
Ba.fnuMikuláš Bryan: Cittern, kobza, stem
Šimon Vojtík: Percussie, keyboard, elektronica, stem
Daniel Kahuda: Draailier, stem
Websitehttps://www.facebook.com/bafnu
BeschrijvingBa.fnu begon in 2009 als eerst Tsjechische bal folk groep die de traditionele dansritmes combineerde met samples, loops en andere moderne invloeden. Momenteel spelen ze heel verschillende folkbal dansen, zoals scottishen, mazurka's, tovercirkels, bourrées, Bretoense dansen en veel meer. In 2014 voegde ba.fnu enkele traditionele en halfvergeten instrumenten toe aan hun initiële setup en namen ze hun eerste CD op. In 2015 begon de band samen te werken met een beroemde Bretoense zanger Yann-Fañch Kemener wat hen een nieuwe CD opleverde in 2016.

Ba.fnu speelde ook al op Boombalfestival, Gennetines, Andanças, Damada en veel meer.

Ba.fnu treed op met een variabele bezetting: trio met cittern, draailier, percussie en samples als de essentie van hun geluid, en gasten brengen meer smaak met viool, fluiten, harp, kantele en extra zang.

ba.fnu staat voor bal folk nuevo, de nieuwe benadering van bal folk. Als muzikanten werden ze geïnspireerd door de revoluties van tango nuevo en electroswing: ze brengen beats, samples en elektronica naar de traditionele dansmuziek. Als dansers introduceren ze principes en aspecten van andere sociale dansen en hedendaagse dans om een ??frisse, levendige vorm te creëren die toegankelijk is voor het hedendaagse publiek. Op beide niveaus willen ze een brug slaan tussen traditie en moderniteit, met een diep respect voor het traditionele materiaal.

Mikuláš Bryan: cittern, kobza, stem. / Daniel Kahuda: draailier, stem. / Šimon Vojtík: percussie, keyboard, elektronica, stem.bal folk nuevo. tramiditional dance music. fest-noz and balk folk tunes, rythms & compositions with a czech twist.
Toc Toc Toc
Websitehttps://www.facebook.com/pages/Toctoctoc/367899150294
BeschrijvingTrois musiciens, cinq instruments, trois régions.

Création d’un pont entre ces trois cultures, entre ces trois
façons d’appréhender la musique de danse.
Construction d’un univers trans-régional et profondément humain.
Triple-x
Websitehttp://www.triple-x.be
Fao Fao
Théodore Lefeuvre: Chromatische accordeon, fx
Antoine Bernaus: Gitaar, fx
Websitehttp://faofaocombo.wix.com/faofao
BeschrijvingHun origineel instrumentarium zal daar zeker toe bijdragen. Een pianoaccordeon zien we immers niet veel op bals. In combinatie met het betere gitaarwerk brengen ze een heel originele sound.
Trio Dhoore
Websitehttp://www.triodhoore.be